Žrout času

I když si myslíme, že je naprosto jasné, že informace, které najdeme, nemůžeme brát vždycky jako zcela pravdivé, i ta generace, která je už ve světě internetu zběhlá, často uvěří něčemu, čemu by neměla.

obrazovky a globus


        Internet jako zdroj informací

Samozřejmě největší výhodou je, že díky internetu dohledáme, cokoli jsme zapomněli či zrovna potřebujeme aktuálně vědět. Ať už potřebujeme najít informace o firmách, osobách, věcech, cenách či informace, které jsme například zapomněli od dob studia, určitě je dohledáme. Samozřejmě si o spoustě věcí díky tomuto médiu můžeme podiskutovat s odborníky. Můžeme si najít zprávy, recepty, rady, novinky, recenze, příběhy z cest a spoustu dalšího.


        Nakupujte z pohodlí domova

Pro některé z nás je jednou z největších výhod to, že můžeme nakupovat přes internet. Z pohodlí domova koupíte v dnešní době prakticky cokoli. Ať už nové moderní věci či opotřebené věci. Nespočet e-shopů a bazarů nám umožní sehnat opravdu cokoli. Samozřejmě to ale dává prostor nejen slušným lidem, ale také podvodníkům, a tak je třeba, stejně jako při hledání jakýchkoli informací, vždy ověřit obchod či obchodníka, zda je opravdu ověřeným a férovým podnikatelem či poskytovatelem služeb. Určitě je také rozumné kontrolovat ceny. Internet nám dává možnost vybrat si opravdu zboží, které chceme, za různé ceny, a proto je třeba se mít na pozoru nejen před úplnými podvodníky, ale také myslet na to, že to nejlevnější nemusí být nejlepší a naopak.
prodej on-line


        Žrout času na sto způsobů

Jak bylo řečeno, toto médium nám pomáhá, ale také skýtá četné nástrahy, a to nejen v podobě podvodníků a neověřených informací. Sociální sítě jsou tak snadno dostupné, a tak oblíbené, že snad každý zná Facebook, Twitter, Tik Tok či YouTube. Ale přináší nám prakticky něco takové sítě? Musíme je využívat, abychom byli in? Odpověď se nabízí. Nemusíme mít žádný účet na sociálních sítích, ani je nemusíme využívat. Možná se vám zdá fajn, že jste ve spojení s lidmi, se kterými byste jinak ve spojení nebyli, ale je to opravdu k něčemu? Určitě ano, pokud jde právě o možnost se spojit s lidmi, se kterými nemůžeme být v danou chvíli, ale od toho máme i telefonní hovory a textové zprávy. Takové sociální sítě jsou hlavně žroutem času a v poslední době, i když to neradi slyšíme, hlavně dalším kanálem, kudy k nám proudí reklama.