Klíčky mungo fazolí jsou ideální chutná a zdravá svačina

Kdo by odolal křupavé a šťavnaté svačince? Třeba přesně takové, jakou vám nabízejí klíčky mungo fazolí. Jejich výhonky jsou opravdu velké a křehké, takže si na nich výborně pochutnáte.
Klíčení fazolí mungo od Nakliceno probíhá stejně jako klíčení všech ostatních semínek. Nejprve je musíte řádně namočit tak, aby fazole nabobtnaly, a poté udržovat dostatečně vlhké, než klíčky dorostou do potřebné velikosti. Pozor si dejte pouze na to, že tato velká semena vypijí opravdu hodně vody, takže se vám během počátečního namáčení může stát, že se ocitnou na suchu.mungo fazolky.jpg
Mungo fazolky jsou ovšem nejen velmi chutné, ale také zdraví prospěšné. Mimo jiných důležitých živin obsahují vitamíny skupiny B a vitamín E, železo, vápník, draslík, a také vlákninu a dobře stravitelné bílkoviny. Prospějí nejen vaší imunitě a oběhové soustavě, ale také podpoří tělesnou detoxikaci a snižují cholesterol. A taková nabídka přijde jistě každému vhod!

A co fazolky mungo v kuchyni?

Jestliže patříte k milovníkům velkých a křehkých výhonků, jistě vám zachutnají. Svou chutí připomínají hrášek a jsou velice dobré. Budou se skvěle vyjímat jako příloha hlavních jídel, součást pomazánek a zeleninových salátů, a samozřejmě z nich vykouzlíte skvělá asijská jídla.velké klíčky.jpg
Jde jen o to, abyste si vybrali ta pravá semínka. Jasné je, že fazole, které chcete klíčit, nesmí být nijak chemicky ošetřené. Ty, které pocházejí z bioprodukce, jsou dokonalou zárukou maximální kvality. A když je zakoupíte ve specializovaném obchodě, získáte semínka ověřená, která jsou ke klíčení ideální. Navíc můžete najednou koupit nejen semena, ale třeba i vhodnou nádobu, ve které je budete klíčit – ať už se jedná o biomisku anebo speciální sklenici na klíčení.
Jestliže vám klíčky mungo fazolí zachutnají, tak neváhejte vyzkoušet také jiná semínka a jejich výtečné výhonky!